null

The cookie settings on this website are set to 'allow all cookies' to give you the very best experience. Please click Accept Cookies to continue to use the site.

Test Bank Essentials of Athletic Injury Management 11th Edition By William Prentice

$35.00
(No reviews yet) Write a Review
SKU:
Test Bank Essentials of Athletic Injury Management 11th Edition By William Prentice

Test Bank Essentials of Athletic Injury Management 11th Edition By William Prentice

TRUE/FALSE - Write 'T' if the statement is true and 'F' if the statement is false.
1)        
A coach is directly responsible for preventing injuries by seeing that athletes have undergone a preventive injury conditioning program.


                      true
           
          false






2)         The American College of Sports Medicine offers certification to personal fitness trainers and has specific requirements based on tested and practical knowledge, mandatory retesting at renewal periods, and continuing education.


                      true
           
          false






3)         Prevention of injury is a minor goal of athletic training.


                      true
           
          false






4)         Coaches must engage in a continual process of education to further their knowledge in their particular sport through organizations such as the American Sport Education Program or the National Council for Accreditation of Coaching Education.


                      true
           
          false






5)         In the sports medicine team, the nurse is usually responsible for the recognition of sports injuries.


                      true
           
          false






6)         Team physicians must have absolute authority in determining the health status of an athlete who wishes to participate in sports programs.


                      true
           
          false






7)         Team physicians should be responsible for compiling medical histories and conducting physical examinations for each athlete, both of which can provide critical information that may reduce the possibility of injury.


                      true
           
          false






8)         Team physicians primarily work under the supervision of an athletic trainer, who is ultimately responsible for directing the total health care of athletes.


                      true
           
          false






9)         A certified personal fitness trainer is responsible for the immediate care and treatment of injuries in athletic training settings.


                      true
           
          false






10)       A personal fitness trainer is responsible for designing comprehensive exercise or fitness programs for an individual client based on that person's health history, capabilities, and objectives for fitness.


                      true
           
          false






11)       Personal fitness trainers have to be certified in order to work with clients in a health club setting.


                      true
           
          false






MULTIPLE CHOICE - Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question.
12)      
Which of the following definitions best describes the field of "sports medicine"?


           
            A)   Doctors who take care of athletes          
            B)   Different specialized areas related to performance enhancement and injury care
            C)   A team that includes a physician, an athletic trainer, and a coach
            D)   An association that includes few professional organizations
           





13)       Who among the following is part of the sports medicine team?


           
            A)   An exercise physiologist
            B)   A coach
            C)   A certified athletic trainer
            D)   All of the answers are correct.
           





14)       Athletic training is:


           
            A)   an area of specialization in sports medicine.     
            B)   a major link between sports programs and medical communities.
            C)   concerned with the prevention and treatment of injuries related to physical activity.
            D)   All of the answers are correct.
           





15)       In the context of the sports medicine team, which of the following is a responsibility of strength and conditioning coaches?


           
            A)   They are required to critically review the training and conditioning program designed by the athletic trainers and be very familiar with what is expected of the athletes on a daily basis.        
            B)   They dictate what an injured athlete can or cannot do when engaging in a strength and conditioning program.
            C)   They communicate freely and work in close cooperation with both the athletic trainers and the team coaches to ensure that the athletes achieve an optimal level of fitness.
            D)   They are responsible for rehabilitating an injured athlete who is undergoing a rehabilitation program.
           





16)       Who among the following is ultimately responsible for deciding when an injured athlete is likely to return to full activity?


           
            A)   The school nurse
            B)   The coach
            C)   The athletic trainer
            D)   The physician
           





17)       In the sports medicine team, who is most likely responsible for establishing a budget for funding all aspects of an athletic health care program, including salaries, supplies, and equipment, and purchasing necessary insurance?


           
            A)   The sports physical therapist     
            B)   The activity specialist
            C)   The athletic administrator
            D)   The athletic trainer
           





18)       Which of the following statements is true about coaches in the sports medicine team?


           
            A)   They should have input in hiring personnel who will make up the sports medicine team, including the strength and conditioning coach, the athletic trainer, the team physician, a sports nutritionist, and a sport psychologist.        
            B)   They should be able to provide immediate and correct first aid and then refer injured athletes to appropriate medical personnel when injury occurs to the athlete in a recreational environment.
            C)   They must ensure that sports equipment, especially protective equipment, is of the highest quality and is properly fitted and must also make sure that protective equipment is properly maintained.
            D)   They, along with the physician, have the last word in terms of the health and well-being of athletes and their decisions made on matters related to health care should always be supported by the athletic administrators.
           





19)       In the sports medicine team, who among the following is most directly responsible for all phases of health care in an athletic environment, including preventing injuries from occurring, providing initial first aid and injury management, evaluating and diagnosing injuries, and designing and supervising a timely and effective program of rehabilitation that can facilitate the safe and expeditious return of the athlete to activity?


           
            A)   The sports nutritionist    
            B)   The strength and conditioning coach
            C)   The athletic administrator
            D)   The athletic trainer
           





20)       In the sports medicine team, a primary responsibility of the athletic trainer is to _____.


           
            A)   plan, organize, and manage recreational activities to meet the needs of a variety of populations and oversee recreation leaders          
            B)   make certain that policies and procedures, a risk management plan, and emergency action plans are developed for athletic health care systems
            C)   determine when an athlete should be disqualified from competition on medical grounds and have the final say in when an injured athlete may return to activity
            D)   to educate the athletes and manage risks by making the competitive environment as safe as possible to reduce the likelihood of injury
           





21)       In the sports medicine team, the individual who is responsible for compiling medical histories and conducting physical examinations for each athlete is the _____.


           
            A)   athletic trainer    
            B)   coach
            C)   school nurse
            D)   team physician
           





22)       Who among the following does NOT play a role in an athlete's health and safety?


           
            A)   Biomechanists    
            B)   Nutritionists
            C)   Sports fans
            D)   Strength and conditioning coaches
           





23)       Who among the following may be considered a health care provider?


           
            A)   An activity specialist     
            B)   A recreational therapist
            C)   A recreational supervisor
            D)   A recreational director
           





24)       Which of the following members of the sports medicine team should be consulted for problems and lesions occurring on the skin?


           
            A)   An internist        
            B)   A dermatologist
            C)   A psychologist
            D)   A neurologist
           





25)       Who among the following uses a variety of intervention strategies to help the athlete cope with injury?


           
            A)   Sport physiologists        
            B)   Sport psychiatrists
            C)   Sport podiatrists
            D)   Sport psychologists
           





26)       Which of the following statements is true about biomechanists?


           
            A)   They are physicians who specialize in the practice of internal medicine.           
            B)   They are scientists who study and investigate how athletes move.
            C)   They monitor and assess cardiovascular and metabolic effects and mechanisms of exercise.
            D)   They develop a variety of manual and physical treatment interventions in the prevention and treatment of disease.
           





ESSAY. Write your answer in the space provided or on a separate sheet of paper.
27)      
In the context of sports medicine, outline the roles and responsibilities of the coach, the athletic trainer, and the team physician.













28)       Identify six support personnel who can assist in the total health care plan for athletes.














Answer Key

Test name: CHAPTER 1: Fitness Professionals, Coaches, and the Sports Medicine Team: Definin



1) TRUE


2) TRUE


3) FALSE


4) TRUE


5) FALSE


6) TRUE


7) TRUE


8) FALSE


9) FALSE


10) TRUE


11) FALSE


12) B


13) D


14) D


15) C


16) D


17) C


18) C


19) D


20) D


21) D


22) C


23) B


24) B


25) D


26) B


27) Answers will vary.


28) Answers will vary.