null

The cookie settings on this website are set to 'allow all cookies' to give you the very best experience. Please click Accept Cookies to continue to use the site.

Test Bank Families in Motion Dynamics in Diverse Contexts 1st Edition Clara Gerhardt

$35.00
(No reviews yet) Write a Review
SKU:
Test Bank Families in Motion Dynamics in Diverse Contexts 1st Edition Clara Gerhardt

Test Bank Families in Motion Dynamics in Diverse Contexts 1st Edition Clara Gerhardt

Chapter 1: Family Dynamics: Setting Families in Motion

Multiple Choice

 

1. Which of the following best describes family dynamics?

a. stable to rigid family interactions

b. limited access to new information or people outside of the family

c. movement, change, and growth

d. chaotic family relationships

Ans: C

Learning Objective: 1.1: Define family dynamics and describe the implications of dynamics.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Family Dynamics: Meaning

Difficulty Level: Easy

 

2. Psychodynamics involve ______ and family dynamics show ______.

a. seeking meaning and reasons for things that happen; how things happen

b. a focus on behaviors; emotional motivations

c. a systems perspective; motivations of individual family members

d. current changes; intrapsychic reasons for behavior

Ans: A

Learning Objective: 1.1: Define family dynamics and describe the implications of dynamics.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Family Dynamics: Meaning

Difficulty Level: Medium

 

3. Which of the following represents a family of choice?

a. A couple who got married to demonstrate their love for each other.

b. A queer woman who is estranged from her family and considers her friends family.

c. A single woman who adopts a child.

d. A foster family.

Ans: B

Learning Objective: 1.6: Consider the diverse expressions of families in terms of form and function.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Family Responsibilities

Difficulty Level: Easy

 

4. If one family member has anger issues, how will this affect the family?

a. It will impact the elders in the family.

b. It will have limited effects in a family with rigid boundaries.

c. It will impact the most vulnerable family members.

d. It will impact all family members.

Ans: D

Learning Objective: 1.2: Illustrate the interrelationship between human lifespan development and family dynamics.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Lifespan development and family dynamics

Difficulty Level: Medium

 

5. What does it mean to say that dynamic family interrelationships have a ripple effect?

a. All members will eventually leave the family through death or marriage.

b. Members are not bothered by the attitudes of the family members.

c. When one member is affected, all the others are also impacted in some way.

d. A family member’s behavior only has short-range effects.

Ans: C

Learning Objective: 1.2: Illustrate the interrelationship between human lifespan development and family dynamics.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Lifespan Development and Family Dynamics

Difficulty Level: Medium

 

6. Meichenbaum’s model of ______ assists family members manage feelings through emotional regulation.

a. psychodynamic therapy

b. cognitive behavioral therapy

c. family systems therapy

d. anger management

Ans: B

Learning Objective: 1.2: Illustrate the interrelationship between human lifespan development and family dynamics.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Lifespan Development and Family Dynamics

Difficulty Level: Medium

 

7. Which of the following is true about the study of family dynamics?

a. It ideally can provide information for public policy decisions.

b. It only helps parents raising children.

c. It is limited to those who are family therapists.

d. It is currently focused on ancestry and identity.

Ans: A

Learning Objective: 1.3: Justify the relevance of studying family dynamics. Explain the scope of the family sciences in various professional contexts.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Why Study Family Dynamics?

Difficulty Level: Medium

 

8. What is one way that public policies contributes to the well-being of the family?

a. providing community private schools

b. ensuring free public schooling for all

c. supporting the traditional family values that embrace fathers as providers

d. supporting parental leave

Ans: B

Learning Objective: 1.4: Analyze the different ways of defining family.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Defining Families

Difficulty Level: Medium

 

9. What is an objective way of defining a family?

a. persons to whom one feels connected and close

b. ex-spouses collaborating on parental decisions

c. genetic, legal, and marital connections

d. unrelated people who live in the same house together

Ans: C

Learning Objective: 1.4: Analyze the different ways of defining family.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Defining Families

Difficulty Level: Easy

 

10. What is the goal of the U.S. Census as it relates to families or family groups?

a. to develop a strict definition of family to ensure adequate resources and representation

b. to determine population demographics of only those who are U.S. born legal citizens

c. to identify family households in each state

d. to identify population and demographics at a given time every ten years as a way to affect how family is defined

Ans: D

Learning Objective: 1.5: Compare and contrast the definitions of family and family households by the United States Census with how the family is generally defined in the family sciences.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Census Definitions

Difficulty Level: Easy

 

11. What are the 2020 Census definitions of people living in various types of households?

a. family, family group, and family household

b. co-habiting couple, immediate family, and family group

c. single parent household, married couple, single individual

d. grandparent head of household, same sex couple, and family household

Ans: A

Learning Objective: 1.5: Compare and contrast the definitions of family and family households by the United States Census with how the family is generally defined in the family sciences.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Census Definitions

Difficulty Level: Easy

 

12. What is an example of a subjective dimension of a family connection?

a. twin siblings who make sure they speak to each other daily

b. biological grandparents who baby sit their grandchildren

c. married couple who live with their two biological children and one adopted child

d. older unmarried couple who share household expenses and emotionally support each other

Ans: D

Learning Objective: 1.4: Analyze the different ways of defining family.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Defining Families

Difficulty Level: Easy

 

13. In terms of U.S. Census data collection ______ and ______ had profound and lasting effects on family make-up.

a. the Great Depression; World War II

b. the Industrial Revolution; World War I

c. farming; small towns

d. life expectancy; increased diversity

Ans: B

Learning Objective: 1.5: Compare and contrast the definitions of family and family households by the United States Census with how the family is generally defined in the family sciences.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Census Definitions

Difficulty Level: Easy

 

14. What two societal and family changes have had significant and long-term impact on the diverse perspectives about family, according to the text?

a. single parent families and blended families

b. couples having fewer children and unmarried couples

c. changes in gender role expectations and same-sex marriage

d. student and family college debt and cost of living in urban areas

Ans: C

Learning Objective: 1.6: Consider the diverse expressions of families in terms of form and function.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Diverse Families

Difficulty Level: Medium

 

15. Pew Research Center (2015) identified ______ and ______ as frequent trends in family types.

a. single parents; cohabiting couples

b. same sex parents; grandparents raising their grandchildren

c. single individuals living alone; adult children living with their parents

d. blended families; group families

Ans: A

Learning Objective: 1.6: Consider the diverse expressions of families in terms of form and function.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Diverse Families

Difficulty Level: Easy

 

16. Within the present decade, Pew Research Center found that ______% of children live with a single parent mom.

a. 50

b. 5

c. 15

d. 20

Ans: D

Learning Objective: 1.6: Consider the diverse expressions of families in terms of form and function.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Diverse Families

Difficulty Level: Medium

 

17. Which of the following is a current demographic trend in the U.S. and worldwide?

a. Retiring baby boomers are the largest segment of the adult population in the U.S.

b. The number of immigrants in the U.S. is the highest in more than 100 years.

c. Parents are younger when they have their first child.

d. Only one out of ten adults without children predict that they will not have children.

Ans: B

Learning Objective: 1.6: Consider the diverse expressions of families in terms of form and function.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Diverse Families

Difficulty Level: Medium

 

18. In a healthy family system, when a member faces challenges, what do other members do?

a. find ways to provide support and understanding

b. allow that member to seek out his or her own solutions

c. focus on their own problems

d. deny that there are problems

Ans: A

Learning Objective: 1.8: Explain how and why a family functions as a system.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: The Family as a System

Difficulty Level: Medium

 

19. What did the theories of Sigmund Freud, Carl Rogers, and Murray Bowen demonstrate?

a. Theories are rather static if they are well structured.

b. A single theory can encompass many explanations.

c. Theories evolve with new information and changing cultural dynamics.

d. Theories emerge without previous findings from previous research.

Ans: C

Learning Objective: 1.10: Summarize how theories, psychoanalysis, and psychodynamics relate in a familial context.

Cognitive Domain: Application

Answer Location: Spotlight on Theories

Difficulty Level: Medium

 

20. The ______ was ratified by the United Nations in 1959 to demonstrate that children should not be violated and victimized by adults.

a. Childhelp: Prevention and Treatment of Child Abuse

b. Declaration of the Rights of the Child

c. Adverse Childhood Experience Study

d. Individuals with Disabilities Education Act

Ans: B

Learning Objective: 1.9: Describe the functions of the family.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Functions of the Family

Difficulty Level: Easy

 

True/False

 

1. The family unit follows its own lifespan.

Ans: T

Learning Objective: 1.7: Explain how and why a family functions as a system.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: The Family as a System

Difficulty Level: Medium

 

2. Using U.S. Census definitions, the perspectives before 1930 may be more consistent with our current definitions of what constitutes a household.

Ans: T

Learning Objective: 1.4: Analyze the different ways of defining family.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Census Definitions

Difficulty Level: Medium

 

3. Families reflect their own culture as well as the greater culture of their society.

Ans: T

Learning Objective: 1.7: Describe the characteristics of a well-functioning family.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Characteristics of Families

Difficulty Level: Medium

 

4. Toxic family interactions that occur in one generation, such as child abuse, are not systemically likely to continue in the next generation.

Ans: F

Learning Objective: 1.8: Explain how and why a family functions as a system.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: The Family as a System

Difficulty Level: Easy

 

Short Answer

 

1. Of the reasons that the text author identifies to study family dynamics, discuss the one that is most important to you professionally and personally.

Ans: Answers may vary.

Learning Objective: 1.3: Justify the relevance of studying family dynamics. Explain the scope of the family sciences in various professional contexts.

Cognitive Domain: Analysis

Answer Location: Why Study Family Dynamics?

Difficulty Level: Hard